Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ned i rendestenen

image_pdfimage_print

Ønske om at spare massivt på tilbud til hjemløse i København 

Regeringen og dens tro støtter har forlængst erklæret krig mod udsatte, hjemløse og andet godtfolk. De har således på meget kort tid præsenteret os for integrationsydelsen, 225 timers reglen og kontanthjælpsloftet. Det er alt sammen noget der skubber folk ud over kanten, ud i hjemløshed og ned i rendestenen, og alt sammen ud fra devisen om at jo værre forhold man byder folk, jo større er sandsynligheden for at de vil tage sig sammen. At folk reagerer helt anderledes er ikke regeringens problem – det er den hjemløses problem.

Nu foreslår regeringen så, at hjemløse heller ikke skal have hjælp til at komme ud af hjemløshed eller misbrug og få sig en mere tålelig tilværelse. De vil nemlig spare 58 millioner kroner på nogle af Københavns kommunes tilbud til målgruppen, såsom tilbud til misbrugere, skæve boliger, natcafé til hjemløse, alkoholbehandling af særligt udsatte grupper og støttekontaktpersonsordninger for hjemløse. Det gør de ved at skære i nogle varige driftstilskud, som Københavns Kommune har fået igennem en årrække.

De penge der er sparet, skal i stedet tilgå satspuljen og formentlig finansiere nogle af de initiativer regeringen gerne vil bryste sig af de kommende år. Satspuljen kan skabe nyt – især når ideerne kommer fra andre end politikere – men det er en hån at bruge satspuljen på bekostning af lavtærskelstilbud til hjemløse. Vi har brug ikke brug for projekter med kort varighed, vi har brug at sikre driften af etablerede tilbud til målgruppen.

Det er uforståeligt at man gang på gang insisterer på at nedlægge fagligt relevante tilbud uden hensyntagen til de menneskelige konsekvenser det har. Det er trist at opleve, at underklassen i Danmark i den grad er lagt for had, at den humanisme og næstekærlighed, der har båret velfærdssamfundet igennem årtier, udsættes for menneskeskabte jordskælv, med kolossale negative konsekvenser.

Læs også artiklen på MX: http://www.mx.dk/nyheder/kobenhavn/story/31254049 

AKTUELT

Hvor skal vi så gå hen?

Det forlyder, at Mændenes Hjem er lukningstruet

Læs Mere

LOMMEBOG FOR HJEMLØSE

SAND har udgivet en lommebog for hjemløse med regler og rettigheder, der er gode at kende

Læs Mere

Generalforsamling 2024: Valg til SANDs bestyrelse

Hvilke udvalg kan stille kandidater op til SANds bestyrelse?

Læs Mere