Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SANDs Borgerforslag

image_pdfimage_print

4.264 GANGE TAK 

Muligheden for at skrive under på SANDs Borgerforslag udløb i dag. Vi fik indsamlet ca 10% af de 50.000 underskrifter – men opnåede lige det vi ville.

50.000 underskrifter skal et borgerforslag have for at blive behandlet i folketinget. Det fik vi ikke. Men vi fik noget andet; Partiet Nye Borgerlige tog borgerforslaget og stillede det som beslutningsforslag. På den måde opnåede vi præcis det vi ville; at forpligte politikerne til at forholde sig til Jobcentersystemet som det er skruet sammen nu ift. hjemløse.

 På den måde opnåede vi præcis det vi ville; at forpligte politikerne til at forholde sig til Jobcentersystemet som det er skruet sammen nu ift. hjemløse.

Det har kostet timer på gaden over hele landet. Masser af Facebook-opslag – og ikke mindst; Masser af lobbyarbejde. Vores budskab var klart fra starten; hjemløse skal ud af jobcentret og have hjælp til alle deres andre udfordringer, før de skal stå til rådighed og i aktivering.

Overalt hvor vi er kommet frem, har forslaget kæmpe opbakning. Om det er på gaden hos hr og fru Danmark, eller bag Christiansborgs tykke mure.

D. 19/5 skal vores forslag så førstebehandles – og så er vi i gang. Der er endnu ingen garantier, men vores – jeres! – budskaber om et opslidende og dårligt fungerende jobcenter-system vil blive hørt og drøftet.

TAK til alle jer der har bakket op, skrevet under, jer der har gået timevis på gaden, været med til møder hos partierne på Christiansborg, delt jeres historier og erfaringer, lavet events og aktioner.
Vi gjorde det! Vi fik en genvej – men vi nåede ind på Christiansborg. Fordi forslaget giver mening: Hjemløse skal ud af Jobcentret!

AKTUELT

LOMMEBOG FOR HJEMLØSE

SAND har udgivet en lommebog for hjemløse med regler og rettigheder, der er gode at kende

Læs Mere

Generalforsamling 2024: Valg til SANDs bestyrelse

Hvilke udvalg kan stille kandidater op til SANds bestyrelse?

Læs Mere

Hjemløsetælling 2024

Så ramte vi uge 6. Så skal alle hjemløse skrives i mandtal.

Læs Mere