Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skal man gi’ tiggere penge?

image_pdfimage_print

Skal man eller skal man ikke give tiggere penge? Det spørgsmål stiller mange mennesker sig selv når de møder det stadigt stigende antal tiggere i gadebilledet – og det spørgsmål er vi blevet stillet de seneste par dage i SAND.

Det lette svar er, at det må du selv om. Møder du en tigger og føler, at det rigtige at gøre, er at give en skilling – så skal du selvfølgelig gøre det! Når vi i SAND sætter spørgsmålstegn ved dette, er det fordi det nuancerede svar på spørgsmålet kræver lidt mere spalteplads og kræver at vi ser tingene lidt mere fra oven.

Det er samfundets opgave at sørge for at ingen er så fattige, at de bliver nødt til at bringe sig selv i den nedværdigende og ydmygende situation, det er at tigge andre folk om penge. Tiggere er så at sige symbolet på et samfund der svigter. Hvis vi ønsker et samfund uden tiggere, må vi stille et krav til de folkevalgte om at lave tiltag, der gør det unødvendigt at tigge. Omvendt kan man også sige, at ved at give til en tigger, yder man sit for at hjælpe sin næste. Men man løser ikke et samfundsmæssigt problem ved at give en mand 5 kr.

SAND ønsker at sætte fokus på, at vi som samfund skaber tiggere og vi skaber fattigdom.

Vi skal ikke acceptere at det er nødvendigt for nogen at tigge. Det kræver at vi som befolkning ønsker det samme, det kræver at vi ønsker en verden hvor det ikke er nødvendigt at tigge.

Vi ønsker at hjemløse, tiggere, socialt udsatte og hvad vi ellers kalder den gruppe mennesker, som har det svært, bliver behandlet respektfuldt.

Vi mener, at hvis du som borger vil gøre noget godt for et andet menneske, er respekten for vedkommende det vigtigste.

Det kan udmøntes i et smil, et goddag eller en snak om vind og vejr. Det kan også være at du er typen, der vil give en tigger en skilling. Det er op til dig selv at være moralens vogter og udføre den handling, du synes giver mening. Vi håber det inkluderer et utvetydigt krav til dine folkevalgte om at sikre et anstændigt liv for alle. 

AKTUELT

Hvor skal vi så gå hen?

Det forlyder, at Mændenes Hjem er lukningstruet

Læs Mere

LOMMEBOG FOR HJEMLØSE

SAND har udgivet en lommebog for hjemløse med regler og rettigheder, der er gode at kende

Læs Mere

Generalforsamling 2024: Valg til SANDs bestyrelse

Hvilke udvalg kan stille kandidater op til SANds bestyrelse?

Læs Mere